Zon, water en zand

zwemmen in de Drentse natuur

Tussen de bomen en zandvlaktes, in een meertje midden in de natuur. Dat is nog eens lekker zwemmen! In de prachtige omgeving van camping Hoeve aan den Weg vindt je genoeg zwemplassen om een heerlijke frisse duik te nemen. 

Canadameer.jpg

Speelvijver Canadameer

Op ongeveer 15 minuten fietsen ligt het Canadameer (Aekingermeer), het prachtige Nationaal Park Drents-Friese Wold tussen Appelscha en Wateren, in een boomrijke omgeving. Er is geen drijflijn aanwezig, maar kinderen kunnen dichtbij de rand prima in het water spelen. Het zandstrand is zoń 10 meter breed.

Blauwe mee.jpg

Het Blauwe Meer

Het blauwe meer ligt ten zuid oosten van Hoogersmilde met 20 minuten zit met uw voeten in het zand en de kinderen kunnen de mooiste zandkastelen bouwen.  Alleen de palmbomen ontbreken. Bij het blauwe meer zijn er voldoende toiletten aanwezig. Op een zomerdag kunt uw ijs en snacks halen bij de kiosk.

De entree kost € 3,- p.p. voor volwassen en € 2,- p.p. voor kinderen tot 2 jaar. 

Ter Horsterzand.jpg

Ter Horsterzand

Een zwemplas met prachtig strand: Ter Horsterzand. Deze plas is uitermate geschikt voor gezinnen met (kleine) kinderen; het zandstrand is zo'n twintig meter breed en de diepte van de plas is niet meer dan één meter. De plas ligt tussen Beilen en Spier in natuurgebied Ter Hosterzand dat deel uitmaakt van de Boswachterij Dwingeloo.