Museum, kunst en cultuur

Voor musea, kunst en Cultuur bent u op het juiste adres in Drenthe.

Shakespeare Theater

Een bijzonder theater die je kunt vinden in de bossen van Diever. Sinds 1946 worden hier met veel succes de toneelstukken van William Shakespeare opgevoerd. Diever wordt niet voor niets The village of Shakespeare genoemd.

Voor meer informatie kijkt u op: Shakespeare Diever.

Monumentendorp Orvelte

Een dorp dat één groot buiten museum is. Hier beleef je een typische Drents brinkdorp zoals vroeger. In de vakantieperiodes worden demonstraties verzorgd, zoals spinnen en weven, kaarsen maken en strovlechten.

Meer informatie? Bezoek de website.

Nationaal Gevangenismuseum

Een bijzonder museum dat vertelt over de onvrij kolonie. Deze kolonie die uiteindelijk een gevangenisdorp is geworden. In dit interactieve museum leer je over 200 jaar aan straf en misdaad in Nederland. 

Meer indormatie over het gevangenismuseum? Bezoek de website.

Hunebedcentrum in Borger

Een bezoek aan Drenthe is niet compleet als je geen hunebed hebt gezien. De prehistorie, de tijd van onze vroegste voorouders. In dit museum leer je alles over de hunebedbouwers. Buiten is er een waar Oertijdpark, waar je 150.000 jaar terug in de tijd reist. Een hunebed dicht bij de camping zien? In Diever staan hunebed D25.

Meer informatie over het Hunebedcentrum? Bezoek de website.

OERmuseum Diever

Midden op de brink in Diever. Hier kun je terug de prehistorische tijd. De tijd van mammoeten en neanderthalers, tot aan de middeleeuwen.

Een bezoek brengen aan het OERmuseum? Neem snel een kijkje op de website.